İzleyiciler

9 Mayıs 2018 Çarşamba

SOSYAL HAYAT VE KULÜPLER

Hoşgeldiniz sevgili okurlar,

Bugün sizlere okulumuzdaki çeşitli sosyal aktivitelerden ve kulüplerden bahsedeceğim.

Hazırsanız başlayalım...


''KEŞFETMEYE DEVAM'' adlı yazıda da belirttiğim üzere GPC 100 dersi kapsamında kulüp masalarının kurulu olduğu yere gittiğimde karşıma birçok seçenek çıkmıştı.

Gelmeden önce Ağustos sıraları bu okula geleceğim kesin olunca hangi kulüplere katılırsam hem benim faydalanabileceğim hem de faydamın dokunabileceğini düşündüklerimi seçmeye özen göstermeye karar vermiştim.

Aklımda bir liste vardı. Yeteneklerimi ve özelliklerimi göz önünde bulundurarak ''Fotoğrafçılık, Toplum Gönüllüleri, Psikoloji, Güzel Sanatlar, Voleybol'' kulüplerinde yer almayı planladım. Voleybol kulübü hariç diğer kulüplerde etkin rol almaya çalıştım. Size şöyle söyleyeyim : Mazaretiniz olmadığı sürece dahil olduğunuz kulüplerin tüm kulüp toplantılarına katılın çünkü bu bile sizi diğerlerinden ayrı kılabilir. Kulüplere üye olmanın avantajı hem güzel vakit geçirmeniz hem de yeni insanlar tanıyarak kampüse uyum sürecinizi daha kolay atlatmanızı sağlaması.

Her hafta başında e-posta adresinize ''Kampüste Bu Hafta'' başlıklı bir program iletiliyor. Bu programda o hafta içinde okulda yer alacak olan seminerleri, konserleri,sergileri, atölyeleri, film gösterimlerini ve sahne performanslarını görebiliyorsunuz. Kıbrıs, Türkiye'deki büyük şehirlere oranla daha az konferanslara ev sahipliği yapıyor. Yararlı bir konferansa gitmek isteseniz bile Güzelyurt'tan Lefkoşa'ya, Gazimağusa'ya  ya da kampüsten Girne'ye gitrmek yorucu ve zaman alıcı fakat okul olarak bence bu konuda çok da kötü bir durumda sayılmayız çünkü okulun bu ihtiyacı gidermek adına elinden geleni yaptığını düşünüyorum.

İlginizi çeken bir konudaki etkinliklere mutlaka katılmaya çalışın.

Biraz da sosyal hayat penceresinden ODTÜ'ye ve Kıbrıs'a bakalım.

Bilindiği üzere Kıbrıs turizm alanında ilerleme kaydeden bir yer. Oteller, restaruantlar, barlar, tarihi mekanlar, Türkiye'de olmayan kumarhaneler ve striptiz kulüpleri... Yalnız kumarhanelere girmek için 25 yaşından büyük olmanız ve öğrenci olmamanız gerekiyor yoksa okuldan atılıp bir daha Kıbrıs'a gelemeyebilirsiniz.

İlk geldiğim zamanlarda sanki tatil köyüne gelmişim gibi hissetmiştim. Akdeniz iklimin getirdiği sıcak ve güneşli günler, gökyüzünün daha önce şahit olmadığım renkleri, arada bir yağan hafif yağmurlar buna sebep oluyor olabilir. Derslere giriyor, arkadaşlarla voleybol oynuyor ve beni bekleyen yeni deneyimlere ulaşmak istiyordum. Size Kıbrıs'tan şikayet etmenize sebep olacak bir konu hakkında da bilgilendirmek istiyorum: Ulaşım.

ULAŞIM

Okulun Güzelyurt'a olan servisleri her saat başında  sabah 8'den gece 12'ye kadar çalışıyor. Kalkanlı'dan geçen servis yol güzergahı üzerindeki başka duraklarda da duruyor. Haftasonların da ise her 2 saatte bir çalışıyorlar.

Eğer ehliyetiniz varsa Kıbrıs'ın tadını doya doya gezerek çıkarmak için diğerlerinden 1-0 öndesiniz.
Araba demek gezmek demek kısacası (Bakım masraflarını saymazsak).

Diyelim ki arkadaşlarınız ile akşam saatlerinde Lefkoşa'da eğlenmek istiyorsunuz. Kampüs ve Lefkoşa arası ortalama 1 saat 10 dakika sürüyor. Arabanız yok ve Çimen'i kullanmak istiyorsunuz.  Oraya Çimen'le gitseniz dahi akşam 10-11 gibi Çimen sizi Güzelyurt'a kadar bırakamaz çünkü en son Çimen 7'de hareket ediyor.

Arkadaşlarınızla Lefkoşa'dan kampüse dönmeniz için bazı seçenkler şunlar:


  • İmece'ye ''Şu saate Lefkoşa'dan okula gelen var mı ?'' diye sormak
  • Korsan taksi bulmak
  • Otostop çekmek
  • Taksiye binmek 


Her ne kadar içinizi karartmış olsam da aslında kulüpler diğer yerlere geziler düzenliyor ve öğrenciler genellikle bu gezilere katılarak Kıbrıs'ın farklı yerlerini görebiliyorlar. Hatta Doğa Sporları Topluluğu etkin olarak çalışığından Kıbrıs'ın farklı yerlerinde kamp yapmanın keyfini de çıkarabiliyorsunuz. Ya da başka topluluklarla da gezi düzenleniyor.

Birçok sanatçının burada konseri oluyor. Başka üniversitelerde konser olduğunda buradan servisler kalkabiliyor.

Ayrıca yılbaşı geldiğinde çoğu şarkıcı burayı tercih edebiliyor. Genellikle otellerde sahne alıyorlar ve ancak otele en az 2-3 günlük rezervasyon yapmalısınız ki bu konserlere katılabilirsiniz. Aynı zamanda yılbaşını arkadaşlarınızla Girne'de bir villa kiralayıp eğlenmek isterseniz ev sahipleri en az 2 günlüğüne kiralamanızı bekliyor.

Okul çapında düzenlenen bazı etkinliklere Sahne Sanatları, Bahar Şenliği, Korku Gecesi örnek verilebilir.

Korku Gecesi'nde bir tünel hazırlanıyor ve bu tünelden sonra Rauf Denktaş Salonu'na geçiyorsunuz. Daha sonrasında birkaç kısa korkunç filmin ardından asıl 3 uzun korku filmleri başlıyor.

Sahne Sanatları'nda okulun Dans, Halk Bilimleri, Müzik, Müzikal, Akapella toplulukları bir araya gelip hazırladıkları gösterileri sunuyor.

Bahar Şenliği zamanında konserler ve yarışmalar derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun. Sürprizlerle dolu 3 gün size gülümseyecek (Sınavınız, ödeviniz ve o gün dersiniz olmadığı müddetçe).

Diğer hafta ne anlatacağım da bu seferlik sürpriz olsun :)

Hoşçakalın






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder